HTML

A Szent Korona Országa

Bemutatjuk, milyen is lehet(ne) az élet a Szent Korona országában, ha a Gondoskodó Magyarország terve szerint élnénk és dolgoznánk. A gondolkodási módunk alapvető megváltoztatását igényli e képzeletjáték - szerintünk érdemes! Különösen azért, mert a választási csatározásból ki sem látszunk, holott ez olyan fölösleges energia, idő, pénz... Ugyanis a rendszer maga hibás.... Csináljunk másikat! Már látszik: a választások utáni időszakban még aktuálisabbá vált a Szent Korona rendszerének megismerése, gyakorlatba való átültetése. Lássunk tisztán!

Friss topikok

Polgári kezdeményezés az EU konföderatív államszövetséggé alakítására

2010.05.15. 16:15 életfa

 

Kósa Somogyi György úr, az MTV1 és MTV2 műsorigazgatója és

a „Ma reggel” c. műsor Szerkesztősége,

a „Híradó” Szerkesztősége,

„Az este” Szerkesztősége

részére

 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

 

A Lisszaboni Szerződés nemcsak a négy liberális alapelvet, nemcsak a kizárólagos hatáskörbe utalt területek jogfosztó meghatározását, nemcsak az önrendelkezés (szubszidiaritás) megcsonkítását és nemcsak a tiltó rendelkezéseket tartalmazza, egyszóval a tagállamokat nemcsak függetlenségi jogai gyakorlásától fosztja meg, hanem két olyan intézményt is meghatároz, amely elvileg lehetővé teszi a szövetségi állam státuszát érintő népakarat érvényesülését.

 

Az egyik ilyen intézmény az I. CIKK 50. cikkében (a két fogalom egy szóval jelölése a Lisszaboni Szerződés „találmánya”) megfogalmazott kilépési lehetőség az EU-ból. Ez csak olyan országokban lehetséges, ahol a kormányalakító erő (a fogalmat pontosabban jelölve: Helytartósággá vált erő) és a végrehajtási utasítás készítő apparátussá degradált valamikori törvényhozás (vagyis Helytartósággá alázott Országgyűlés) nem a neoliberalizmus kiszolgálója. Vagyis ez az intézmény jelenleg olyan lehetőség, amellyel egyetlen EU tagország (köztük Magyarország) sem tud élni.

 

A másik népakarat kinyilvánítására vonatkozó intézmény az I. CIKK 11. cikkében lehetővé teszi polgári kezdeményezéssel az európai polgárok által indítható népszavazás kiírását is. Ez majdnem demokratikus intézmény. Azért majdnem, mert a népszavazás eredménye nem kötelező a sem az Európai Bizottságra, sem az Európai Parlamentre.

Viszont ezen az intézményen keresztül lehetőség van az európai (közöttük a magyar) választók részére olyan üzenetet eljuttatni, amely a hivatalos politika (és az oldalazó média) részéről soha sem hangzik el. Hovatovább lehetőség van arra, hogy az emberek kiköveteljék érdekeik érvényesülését más (például a globális világhatalom) érdekeivel szemben.

 

A szombati (május 1-i) „Ma reggel”-ben egy negyedórás műsor foglalkozott ennek a jogintézménynek máris látható eredményével, hiszen polgári kezdeményezést indítanak a 7. napon történő munkavégzés kérdéséről. A műsor részletesen taglalta, hogy ez mennyire demokratikus dolog, hiszen módja van mindenkinek arra, hogy véleményét hangoztassa, sőt eljuttassa a magas méltóságokhoz.

 

Amikor ezt a műsort láttam, azonnal hívtam az MTV-t, és elmondtam, hogy én április 2-án javasoltam polgári kezdeményezést a föderatív szövetségi állam, az EU konföderatív államszövetséggé történő átalakítására, az ezzel kapcsolatos sajtótájékoztatóra pedig április 26-án elküldtem a meghívót, ami az adás másnapjára, vagyis május 2-ra szólt.

A telefonbeszélgetések azt a látszatot keltették, hogy senki nem tud sem a kezdeményezéséről, sem a sajtótájékoztatóról.

Így hát ezzel a levéllel most megismétlem.

 

Önök nagyon jól tudják – hiszen én is a médiából kapom a híreket -, hogy a világválsággal a piaci fundamentalizmus hittételének (a neoliberalizmusnak) befellegzett (Soros György megállapítása). Ha nem mondják, akkor is érzi az a több millió magyar és néhány százmillió európai, valamint három-négy milliárd ember a világon, aki nyomorog.

Az EU, a Külügyminisztérium, az MNB és a KSH adataiból állítottam össze azt az elemzést, ami egyértelműen bizonyítja, hogy a „nettó-befizető” emlegetése félrevezető, sőt hazug, hiszen az EU évente legalább 6000 milliárd eurót vesz el a tagállamoktól és mindössze 1000 milliárdot ad vissza „támogatásként”. (ezt EU szakértő is igazolta.) Ez a sarc Magyarországra vonatkoztatva 2010-ben 7600 milliárd forint elvonást jelent. Erről nem ad hírt az oldalazó média, de mindenki érzi, hogy hiába dolgozik (ha van munkahelye), a megélhetése naponta veszélyeztetett.

 

A kérdés az, hogy engedjük-e, hogy a sírba ereszkedő világrendszer (B. Farell amerikai közgazdász kifejezése) maga alá temessen bennünket, vagy lehetővé tesszük magunknak az önvédelmet egy (nem Obama szerinti!) új világrendszer felépítésével.

 

Az általam, mint európai polgár által indított polgári kezdeményezés a megbukott és a pártok által más néven tovább éltetett, neoliberalizmust kiszolgáló európai gyarmatbirodalmat célozza meg átalakítani független államok célirányos és egyenlő érdekek alapján álló szövetségévé, ahol nem az összevonás (integráció), nem az egybeolvasztás (kohezionálás), hanem az összehangolás (koordinálás) a kizárólagos rendező elv.

 

Azért hangsúlyoztam, hogy magánkezdeményezésről van szó, mert a polgári kezdeményezés nevével is ezt kívánja, vagyis nem pártkezdeményezés és nem civil (vagy bármilyen más) szervezet kezdeményezése.

 

Vasárnap megtartottam a sajtótájékoztatót a nem oldalazó média jelenlétében. Az erről szóló sajtóközleményt Önöknek (mármint az MTV-nek) is átküldtem, ide pedig csatolom. (amennyiben igénylik, a polgári kezdeményezésről szóló, sajtónak is címzett DVD-t Önöknek is eljuttatom).

 

Szíves tájékoztatásukra közlöm, hogy a néhány napja elindult kezdeményezéshez eddig Dánia, Belgium, Németország és Lengyelország csatlakozott.

 

Remélem, ez Önöknek is hír.

 

Kelt Szegeden, 2010. május 3-án.

 

Tisztelettel:


dr. Halász József,

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://akoronaorszaga.blog.hu/api/trackback/id/tr582005337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Psyman 2010.06.06. 12:59:58

Azért az utolsó mondat érdekes, és igényelne némi alátámasztást. Szóval egész Dánia, Németország, Lengyelország és Belgium egész, többmillió fős lakossága egységesen támogatja ezt a konkrétumoktól nem igazán hemzsegő kezdeményezést?
És ezt mégis miből lehet megállapítani?
süti beállítások módosítása