HTML

A Szent Korona Országa

Bemutatjuk, milyen is lehet(ne) az élet a Szent Korona országában, ha a Gondoskodó Magyarország terve szerint élnénk és dolgoznánk. A gondolkodási módunk alapvető megváltoztatását igényli e képzeletjáték - szerintünk érdemes! Különösen azért, mert a választási csatározásból ki sem látszunk, holott ez olyan fölösleges energia, idő, pénz... Ugyanis a rendszer maga hibás.... Csináljunk másikat! Már látszik: a választások utáni időszakban még aktuálisabbá vált a Szent Korona rendszerének megismerése, gyakorlatba való átültetése. Lássunk tisztán!

Friss topikok

A család

2010.02.28. 00:35 életfa

3.

A Szent Korona értékrendjének szervezési alapját a család, mint a társadalom szent alapja jelenti. Ez a család öt feladatán keresztül érvényesül:

  - a család egységének védelme,
  - a magzat védelme,
  - a gyermek védelme,
  - az anya védelme,
  - a szülő védelme.
 

A család mintájára épülnek fel a települések, vármegyék és a Szent Korona Országa. Ennek alárendelt pl. az államháztartás és a gazdaság is. Ez utóbbi alapja – mint minden másé – az igények és a lehetőségek összhangja. A módszer pedig a teljes önellátás (autarkia).

 

A Szent Korona értékrendje biztonságot és nyugalmat kínál a család számára. Nehezen tudom elképzelni, hogy nyíltan vagy titkon ne erre vágyna minden ember. A mai társadalmunkban  háttérbe szorult a család, mint érték, ez a gazdasági válság közepette még nagyobb terhet rak az emberekre. Adott a kérdés, mindezt miből? Az értékrend erre is választ ad.

Szólj hozzá!

Címkék: család szülő anya magzat gyermek gyermekvállalás

A bejegyzés trackback címe:

https://akoronaorszaga.blog.hu/api/trackback/id/tr501796127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása